Les portret fotografie volgen – In & Outdoor Styling

Ik heb een 3 jarige MBO opleiding gevolgd op het Clusius College. Dit was de opleiding In & Outdoor Styling. Hier leerde we van alles: breien, etaleren, bloemschikken, zeefdrukken maar ook kregen we zo nu en dan fotografie les, van Peter Cook, de allerliefste docent die er was. Hij heeft de school tijd voor mijn klasgenoten en mij zoveel leuker gemaakt.

Zo kregen we in het laatste jaar een les fotografie met daglicht lampen, maar ook met flitslampen. Hier hadden we de hele dag voor gekregen. Mochten eerst heerlijk tutten met de meiden, tassen vol kleding/make-up en haar spullen nam iedereen mee. Zo’n leuke dag hebben we gehad.

Ondertussen had onze docent met een aantal leerlingen, waaronder ik de achtergronden op gezet, verdeelt over verschillende lokalen. Vervolgens de lampen gepakt en in elkaar gezet. Peter legde ons uit wat je met de lampen kon, en gaf als voorbeeld het Rembrandt driehoekje onder je oog. Verder mochten we zelf gewoon experimenteren.