Duo portret van hulpverleners

Zoals velen van jullie weten volg ik nog een opleiding fotografie op de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie in Amsterdam.

Voor het vak Media & Beeldcultuur kregen wij de opdracht om een fotoserie te maken, waarmee je de doelgroep van je fotoserie probeert van gedachten te laten veranderen over een bepaald onderwerp. Dat onderwerp stond vrij.

Ik heb toen voor het onderwerp: ‘Stop agressie naar hulpverleners’, gekozen. Ik ben van mening dat er door velen niet door het uniform van hulpverleners gekeken wordt. En ze dan hun woede op hen uitten. Ik zou dat graag anders willen zien.

Hierover heb ik een fotoserie gemaakt van 6 beelden, die samengesteld zijn tot 3 beelden. Dit heb ik gedaan doormiddel van het fotograferen van drie verschillende personen, die ieder een ander beroep beoefenen. Ik heb ieder gefotografeerd in een zwart shirt (als zichzelf/burger) en een keer gefotografeerd in hun uniform. Deze heb ik in de nabewerking naast elkaar gezet en de beelden zo naast elkaar gezet, dat er een soort 2-in-1 portret ontstaat.

Ik hoop dat hierdoor duidelijk is geworden dat de persoon in uniform ook een mens/burger is als ieder ander. En we dus ook net zo lief tegen hen moeten zijn, als dat we zelf lief hebben.

2 gedachten over “Duo portret van hulpverleners

Reacties zijn gesloten.