Don’t let your mind bully your body

Naast mijn fotografie bedrijf volg ik ook nog een opleiding fotografie aan de Fotovakschool in Amsterdam. Ik vind het leuk om zo af en toe verschillende opdrachten hier met jullie te delen.

Dit was een opdracht voor het vak Burgerschap.

Opdrachtomschrijving
Voor de module-opdracht doe je onderzoek naar hoe influencers een bepaalde levensstijl aanprijzen. Maak hiervan mindmap en een moodboard. Geïnspireerd daarop maak je een fotoserie of film/vlog die (een aspect van) een gezonde levensstijl in beeld brengt.

Bijvoorbeeld fanatiek sporten, gezonde (biologische) maaltijden, mindfullness of je eigen moestuin bijhouden.

Concept
Ik moest na een van de eerste oefenopdrachten in de les gelijk denken aan body positivity en mindfulness en dit dan te combineren met elkaar. Ik wil graag een vrouwelijk model fotograferen in lingerie. Hiernaast zet ik teksten in kleur om de mindfulness toe te voegen. Ook zet ik naast iedere body foto een foto van een bloeiende bloem om het verhaal ook positiever te laten overbrengen.

Als eerst kregen we de opdracht om woorden bij de onderwerpen te zoeken en hier ook afbeeldingen bij te verzamelen en zo inspiratie op te doen voordat ik foto’s zou maken.

Dit zijn de beelden uiteindelijk geworden. In eerste instantie had ik alleen de foto’s en de teksten bij de foto’s van het vrouwelijke lichaam. Mijn docent miste nog wat in de beelden en zag er graag een bloem naast. Dit vond ik ook een goed plan, ik houdt tenslotte enorm van bloemen en snapte de link ook wel.